Gå direkt till innehåll
Avfuktare för hela huset
Avfuktare för hela huset

Blogginlägg -

Avfuktare för hela huset - undvik fuktskador

Behöver du avfuktare för krypgrund, garage, källare, kallvind eller andra delar av ditt hem? Vi tillverkar marknadens effektivaste och energisnålaste luftavfuktare som löser dina fuktproblem och ger dig ett bättre inomhusklimat.

Har du köpt en avfuktare från Acetec får du alltid med de tillbehör du behöver för att driftsätta avfuktaren. Alla våra avfuktare är utformade på ett sådant sätt att man som privatperson enkelt ska kunna installera sin avfuktare själv, i en krypgrund såväl som i en källare eller på vinden.

Hur installerar man en avfuktare själv?
1. Städa marken från organiskt material, det vill säga växter, samt byggmaterial.
2. För bästa funktion och lägsta energiförbrukning ska utrymmet göras tätt. Täck marken med åldersbeständig plastfolie, läggs omlott cirka 50cm. För bästa täthet och funktion rekommenderar vi att plasten fästes i nederkant grundbalk med isolerbrickor, alternativt regel och spikplugg. Plasten viks dubbel mot balk/grundmur och sträcks något mellan varje fästpunkt.
3. Täta alla ventiler, utom den där våtgasslangen dras ut.
4. Placera avfuktaren i högt läge på till exempel ett lecablock, markisoleringsskiva eller på medföljande emballage. Räta ut två emballageskivor som finns i kartongen.
5. Montera våtgasslangen på utloppsplåt med slangklammer.
6. För in slangen genom ventilen från utsidan. Täta baksidan på utloppsplåten med till exempel silikon mot grundbalk. Fäst utloppsplåten i grundbalk med två stycken skruvplugg.
7. Montera våtgasslangen på avfuktaren med slangklammer.
8. Anslut modularkabeln i avfuktare och dra upp kabeln till bostaden. Montera manöverpanelen i bostaden och anslut modularkabalen i panelen.
9. Anslut avfuktaren till jordat eluttag 1-fas 230V, 13A, trög säkring.

Hur ska man underhålla sin avfuktare?
Vi rekommenderar att du byter filter i din avfuktare minst en gång per år. Filter finns att köpa här. Vi rekommenderar också att du rengör din avfuktare invändigt en gång per år.

Vi på Acetec har mer än 30 års erfarenhet av att hjälpa människor bli kvitt deras problem med fuktskador i hem och lokaler. Vi är experter på att tillverka och utveckla produkter inom luft, klimat och energiteknik såsom avfuktare för krypgrund och kallvind. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige och håller alltid högsta kvalitet.

Besök gärna våran hemsida för att läsa mer om våra olika avfuktare.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Moa Lindström

Moa Lindström

Presskontakt Administratör Sociala medier 0775-15 14 10

Acetec - Improving Indoor Comfort

Företaget är privatägt med kontor och fabrik i Älvsbyn. Vår verksamhet består av utveckling och tillverkning av produkter inom luft, klimat och energiteknik väl anpassade till marknadens krav av högsta kvalitet och miljötänkande som ledord, detta med branscherfarenhet sedan 1988.

Acetec AB
Fabriksgatan 9
942 36 Älvsbyn
Sverige